Avocata acuzată de favorizarea lui Sile Cămătaru și fiul vitreg al acestuia, cercetați în libertate

Avocata acuzată de favorizarea lui Sile Cămătaru și fiul vitreg al acestuia, cercetați în libertate
Publicat: 03/04/2013, 23:21
Actualizat: 25/06/2013, 14:45

Avocata acuzată de favorizarea lui Sile Cămătaru și fiul vitreg al acestuia vor fi cercetați în libertate, Curtea de Apel București respingând miercuri cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă.

Luiza Gabriela Dragne, avocat în Baroul București, a fost reținută de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și favorizarea lui Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru, după ce ar fi permis accesul neautorizat la informații obținute cu ocazia perchezițiilor.

În același dosar este cercetat și Dragoș Pandele, cunoscut sub numele de Mihăiță Cămătaru, fiul vitreg al lui Sile Cămătaru.

Procurorii DIICOT au cerut Curții de Apel București emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele celor doi, propunerea fiind respinsă de instanță ca neîntemeiată.

Decizia poate fi contestată la instanța supremă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial București au dispus marți începerea urmăririi penale față de Luiza Gabriela Dragne și Daniel Giuglea, avocați în Baroul București, și Dragoș Pandele, pentru sprijinire a unui grup infracțional organizat și favorizarea infractorului.

„În sarcina învinuiților Dragne Luiza Gabriela și Giuglea Daniel s-a reținut faptul că, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu intenție, în calitate de apărători aleși ai inculpatului Balint Vasile, zis Sile Cămătaru, în timp ce asistau la una din perchezițiile domiciliare efectuate în cadrul dosarului penal aflat în lucru la DIICOT – Serviciul Teritorial București, au permis accesul neautorizat la datele și informațiile obținute cu ocazia efectuării percheziției”, a precizat DIICOT.

Mihăiță Cămătaru a mai fost implicat, în 28 august 2012, într-un incident violent produs la Hotel Marriott, în urma căruia a fost bătut și înjunghiat în coapsă de Cami Niță, zis Fănel al lui Marina, membru al clanului Vancică.

Potrivit procurorilor, evenimentul de atunci s-a dorit a fi „o lovitură puternică dată imaginii grupării Cămătarilor, întrucât unul dintre membrii familiei Cămătarilor a fost agresat chiar pe teritoriul pe care aceștia îl controlau, respectiv sectorul 5 București, lucru care aducea grave prejudicii ideii de infailibilitate pe care membrii grupării încercau să o promoveze”.

Ion și Vasile Balint, cunoscuți ca Nuțu și Sile Cămătaru, și alți 11 membri ai clanurilor Cămătarilor și Sportivilor se află în arest preventiv din 23 februarie.

Aceștia fuseseră reținuți, împreună cu alți 27 de membri ai celor două clanuri, în urma a 115 percheziții, de la locuințele suspecților fiind ridicate atunci sume importante de bani, bijuterii, mașini de lux și droguri.

Potrivit procurorilor DIICOT, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, „în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București”, situații ce au avut drept consecință punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a membrilor grupării, dar și a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârșit infracțiuni de violență, „generatoare de beneficii financiare substanțiale”, în urma recuperării unor împrumuturi de bani dați cu camătă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer....
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Staţiunile în care Marea Neagră s-a făcut verde. Turiştii evită să facă baie, dar experţii...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie...
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Ce hoteluri oferă transferuri gratuite de la aeroport cu elicopterul?
×